Suunnitelmat menivät ainakin toistaiseksi myttyyn. Huomenna on aamupäivällä varattuna aika eläinlääkärille. Toivon että kysymyksessä on väärä hälytys, mutta maksan ell maksun vaikka oman mielenterveyteni vuoksi. Mulla on kaksi erittäin hyvät vessatavat omaavaa kissaa. Nyt on löytynyt pissaa kylppärin lattialta. Ei vaarallista sen suhteen, kun matot voi aina pestä ja kylppärin lattia on helppo kuurata puhtaaksi.

Tieto lisää kuitenkin tuskaa ja haluan varmistaa, että kummallakaan kissalla ei ole fyysistä vikaa pissailun motiiviksi. Kokeilu hiekan vaihdon jo eilen tuttuun, turvalliseen ja hintavaan hiekkaan, mutta koska pissat löytyivät lattiakaivosta vielä tänä aamunakin ajattelin enemmin katsoa kuin katua.

Huomiseksi on varattu ell aika klo 10.30. Tarvittaessa otetaan pissanäytteet suoraan rakosta ja todetaan sitten onko kaikki kunnossa vai jotain huolestuttavaa ilmassa.

Valmiiksi ostamani lipun pohjoiseen kävin perumassa tänään, puolta tuntia ennen kuin juna lähti. Olen odottanut reissua koko viikon, mutta on helpompaa olla kotona silloin kun kissat käyttäytyvät tavoistaan poiketen. Kaksiossa on helpompi metsästää haamupissoja kuin isossa maalaistalossa.

Tytöt ovat käyttäytyneet tänään kuten aina ennenkin. Itse olen lukenut kaksi hömppäromaania vuorokauden sisällä ja päivystänyt hiekkalaatikkoa, lattiakaivoja ja lavuaareja, sekä nuuhkinut ilmaa mahdollisten ei kylppärissä-pissojen varalta.

Kissoista on paljon iloa ja kuinka ihanaa onkaan kun kyljessä purisee tyytyväinen tiikeri tai pantteri. Huolen määrä on kuitenkin valtava ja romaanien lukeminen saa ajatukset aika tehokkaasti muualle. Ajattelen asioita jo muutenkin liikaa.

Huomiseen. Katsotaan mitä eläinklinikalla selviää.