Pikku hiljaa olen päässyt tasapainoon järkytyksestä joka odotti  kotiin tullessa. Pikaisen käsipesun jälkeen keittiöön tullessani tajusin että lieden yksi levy oli päällä. Kuutosella ja pikkulevy suorastaan hehkui punaisena. Onneni oli ettei ko. levyllä ollut mitään kattiloita.

Äkkiä levy sammuksiin ja tyttöjen tassutarkistus. Kumpaisellakaan ei ollut tassuissa palovammoja joten helpotus. Palaneenkäryäkään ei ollut ilmassa joten aika äskettäin levy oli mennyt päälle. Levy oli kuitenkin niin kuuma, että virran sulkemisen jälkeen levylle laittamassani kattilassa oleva vesitilkka kiehui.

Lähdin töihin klo 7.30 ja palasin 16.30. Paljon olisi kuitenkin voinut tapahtua jos onni olisi ollut huonompi. Pahimmassa tapauksessa olisin itse koditon ja kissaton (ajatuskin itkettää).

Juttu on niin vakava, että todella säikähdin ja ajattelin kirjoittaa siitä myös täällä. Vaikka tytöt eivät koskaan kotona ollessani hyppää tiskipöydälle tai liedelle, tekevät ne niin kuitenkin silloin kun olen poissa. Tämä juttu täytyy muistaa ja varautua siihen aina niin, ettei liedellä ole mitään palavaa materiaalia.

Tästä lähtien on aina tarkistus ettei levyillä ole mitään kun lähden pois kotoa. Onnekseni tänään selvisin säikähdyksellä ja vakavalla muistutuksella.