Monille omistajille tämä on tuttu asia. Silloin kun kissaa haluaisi paijata, se ei suostu syliin sitten millään ja silloin kun olisi itsellä kiirettä kissa tulee paijattavaksi vaikka väkisin. Nyrkkisääntönä on kuitenkin aina, että kissaa ei saa pitää väkisin sylissä.

Millainen on tilanne silloin kun kissa on arka? Esimerkiksi eläinsuojeluyhdistykseltä otettu pelokas tai kaltoin kohdeltu kissa. Kodin antaminen kodittomalle kissalle on ensiarvoisen tärkeää. Mitä tehdä silloin kun kotiin tuleva kissa on niin arka että se ei anna koskettaa tai ottaa syliin?

En tarkoita nyt tilannetta paijaus tai hellittelymielessä vaan käytännön kautta. Silloin kun kissa pitäisi viedä eläinlääkäriin tai sitä pitäisi lääkitä esimerkiksi matokuurilla? Tai johonkin pitäisi lähteä koko perheen voimin, lemmikit mukana. Onko mahdotonta kuvitellakaan, että pelokasta kissaa lähtisi viemään johonkin toiseen paikkaan jossa oltaisiin esimerkiksi viikko?

Viime aikoina olen miettinyt vakavasti myös eläinsuojeluyhdityksen kautta kissan ottamista. Ymmärrän että en voi silloin kissalta vaatia heti kurinaa mahan päällä tai hellyttävia maharapsutuksia. Kaltoinkohdeltulle kissalle voi jo kiinni ottaminen ja kuljetuskoppaan laittaminen olla kammottava kokemus.

On kuitenkin fakta sekin, että kissani liikkuvat kanssani junassa ja autossa. Niin paljon kuin kissoista pidänkin, olen kuitenkin pohjoisen tyttö joka kaipaa välillä äitin ja isän luokse Torniojokilaaksoon.

Miten olette käytännössä toimineet kissojen kanssa jotka pelkäävät koskettamista ja matkustamista?

Omat kissani eivät ole mitään sylikissoja, mutta antavat kumpikin kiinni ja ajoittain jopa viihtyvät hetken sylissä. (Lean kanssa sylissä olemista harjoitellaan).

847206.jpg  847212.jpg