Lulu ja Lea ovat kauniita maatiaiskissoja jotka ovat kotoisin Etelä-Pohjanmaan kissamaailmasta. Lulu sinitiikeri kissana ja Lea mustavalkoisena ovat molemmat varsin yleisiä väritykseltään. Lulun emo ja sisar olivat molemmat sinitiikereitä, ja voin vain arvailla minkä näköinen Lulun isä on/oli.

Leaa etsiessäni törmäsin mm. töpöhäntäiseen maatiaiskissa narttuun joka periytti joka pentueeseen muutaman töpöhäntäisen pikkukisun. Lean emo vastaavasti on sini-valkoinen kissa jonka väritys menee aika tasan 50-50%, erikoisuutena Lean emolla on kuitenkin se, että silmät ovat keskenään eri väriset, toinen sininen, toinen vihreä.

Mustavalkoisia kissoja on varmasti jokaisessa Suomen kolkassa, se kuinka musta ja valkea jakaantuu sekä värien suhde on varmaankin vähän paikkakunta kohtaisempaa. Onko kuvioinneissa eroja; harlekiiniä, tuxedoja tai jotain muuta?

Entäs sitten vähän erikoisemmat maatiaiskissa värit joihin olette törmänneet? Oletteko huomanneet, että jollakin alueella on paljon punaisia tabbykuvio-kissoja, mutta ei esimerkiksi ruskea- tai sinitabbyja? Ehkä omalla kotiseudullanne, on jokin tietty maatiaiskissa väritys dominoiva? Isoisoisoemo kissa joka olisi periyttänyt omaa erikoista väritystään erityisen paljon, tai varsin viriili kollinroikale joka olisi jättänyt jälkeensä jääkiekkojoukkueellisen punaisia poikia?

Tai turkinpituus? Vuosia sitten meillä kotona oli navettakissoina kaksi lyhytkarvaista punatiikeri narttua joista toisen pesueeseen putkahti pitkäkarvaisia punapörriköitä. Omista kissoistani Lean on turkki on pidempää kuin Lululla, mutta Leaakaan ei varsinaisesti voi laskea edes puolipitkäkarvaiseksi saati pitkäkarvaiseksi kissaksi. Lulu on varsinainen  Suttura lyhytkarvaisella turkillaan joka on valmiina Wash & Go, ja koska Lulu inhoaa pesemistä,  se on pelkkä Go...

Pikkusiskoni toinen kissa Milli on Pohjois-Pohjanmaan kasvatti ja väritykseltään musta, pienin valkoisin merkein. Kooltaan tämä pikkuinen on todellakin Milli, joten siinä missä värien, kuviointien ja turkinpituuden suhteen on variaatioita myös kissan koossa.

Lulu ja Lea ovat molemmat aika vantteraa tyyppiä. Ihanne paino on varmaan molemmilla 5 kilon luokkaa. Siskoni Milli tulee varmaankin jäämään 3,5-4 kiloiseksi typykäksi. Samalla kun iso maatiaiskolli voi kasvaa keveästi 6,5-7 kiloiseksi olematta yhtään ylipainoinen.

Maatiaiskissoilla on laaja suku. Eikä yhtään ole samanlaista vaikka samaa näköä kissoissa olisikin :D

1162083.jpg Kaksi kissanselkää.