Ihan niin kuin ihmisilläkin ärsyttää satunnaiset tai arkiset asiat voivat myös kissat ärsyyntyä joistain pienistä jutuista. Juttu voi olla niinkin arkinen kuin emäntä joka yrittää laulaa radion tai cd-soittimen mukana (Lulu nostaa aina ääntänsä kun yritän laulaa) tai vaatimaton viheltely saa kissat kirjaimellisesti häntä pörröiseksi ärsytyksestä. Kulmakarvojen nyppiminen ja pinseteillä ilmaan naksuttelu ärsyttää Lulua niin paljon, että se huitoo pahoja pinsettejä kauemmaksi tassullaan.

Mitä kipupisteitä kissallasi on? Ne jutut siis jotka sitä syystä tai toisestä ärsyttävät niin paljon, että häntä viuhtasee tyytymättömästi, korvat kääntymät luimuun, silmät sikkaralle tai kissa kirjaimellisesti kiukuttelee ääneen määkimällä, kätisemällä tai sähisemällä? Onko jotain muita tapoja joilla kissa ilmaisee turhautuneisuutensa tai että jokin asia ei syystä tai toisesta miellytä? Laittaako kissa vahingon kiertämään, ärsyttämällä kaveriaan tai emäntäänsä kun sitä itse joku ärsyttää?

Lea kiukuttelee harvoin. Lean taipumus onkin katsoa pahalla tuulella olevaa emäntää silmiin niin sielukkaasti, että oma kiukutteluni unohtuu (aivan ihana taito muuten!!!). Lean oikeastaan ainoa kipupiste tulee selvääkin selvemmäksi silloin kun pitää johonkin lähteä. Meillä operaatio junautuminen (=kirjaimellisesti, kun lähdetään tavallisesti liikkeelle junalla) on aina vähän epävarma tapaus sillä voi hyvinkin käydä niin, etten saa kissoja, tarkemmin sanottuna Leaa kiinni ajoissa. Kun Lean laittaa koppaan se saattaa raastaa oviristikkoa, kähistä tai huutaa.

Lisäksi Lean säntäily saa samassa kopassa kulkevan Lulun ärsyytymään. Ja tuloksena on huutava kissa (Lea) ja kiukutteleva sähisevä kissa (Lulu). Tämän vuoksi voikin olla edessä, että tulevaisuudessa pitkät matkat tehdään eri kuljetusbokseissa.

Siskoni Neko-kissalle Lea suutahti eräällä vierailulla kun hormoonimyrskyssä oleva poikanen yritti käydä kiinni. Tämän jälkeen tavatessa Lea on heittänyt piikkihanskalla nenuun jos poika punainen on tullut tyttösen mielestä liian lähelle.

Kumpikaan kissoistani ei ole perinteinen sylikissa joten väärällä hetkellä syliin ottaminen saattaa saada aikaan sen, että Lulu sähähtää, vispaa häntää kuin viimeistä päivää ja on jousena odottamassa sopivaa tilaisuutta hypätä pois sylistä. Lulun villinä käyvä häntä onkin jonkin sortin vitsi pohjoisessa, daami nimittäin kulkee häntä ylpeästi pystyssä ja piiskaa sitä tarvittessa jos hellittelyt tulevat väärän aikaan tai joku kuolevainen yrittää väärällä hetkellä käydä tassuiksi.

1230968.jpg  1230969.jpg
Ei nyt.