Olin töissä aattona. Minun joulu siis alkoi vasta joulupäivänä klo 6.30 kun pääsin viimein kotiin. Viiden kilometrin aamulenkki alle 5 asteen pakkasessa pyöräillen sulalla tiellä saa veren kiertämään. Vaikka täällä ei olekaan lunta, en osaa sitä kauheasti pahoitella. Autottomana liikkujana olen vain iloinen, ettei tarvitse tarpoa  lumituiskussa ja nietoksissa.

Kotiin tultuani joulupäivänä aloitettiin tutut aamurituaalit. Annoin tytöille ruokaa, tällä kertaa vähän parempaa "herkkuraksuja" jotka tähän saakka ovat olleet peltitölkissä vain erikoistilanteisiin sopivana hellittelynä. Lisäksi herkkulistalle sopi vielä kuivattuja pikkukaloja ja whiskasin herkkutyynyjä. Tytöt olivat tyytyväisiä aamun tarjoiluihin ja kaikki menivät tyytyväisenä uudelleen nukkumaan. Tytöt tosin vasta aamurallin jälkeen.

Heräsin iltapäivällä sylissä kehräävään tyttöseen ja iltapäivän ruoka totteli samaa kaavaa. Ei perusraksuja, vaan niitä paremman makuisia. Lisäksi taas kuivattua kalaa ja herkkunappeja. Harjailin Leaa ja paijailin vain yleisesti Lulua, molemmat kehräsivät tyytyväisyydestä, Lea vienosti ja Lulu kunnolla kurkku tutisten.

Otettiin taas ihanat kiireettömät joulupäikkärit. Lulu kehräili kainalossa ja Lea löysi mieluisen paikan polvitaipeestani. Illalla siskoni tuli siippansa kanssa kylään ja laitettiin sitten yhteistuumin jouluruokaa. Valmiiksi paistettu ja koemaistettu kinkku aiheutti vähän uteliasta nenuttelua tyttöjen taholta, mutta jouluruoka saatiin syötyä. Ennen ruokaa käytiin saunassa ja Lulu toimi tietysti saunatonttuna koko ajan. Lea pelkää löylyn heittämistä joten neiti Touhu oli olohuoneen puolella kinkkuvahdissa. Tytöt saivat omia herkkujaan ja ihmiset söivät itsensä ähkyyn omia jouluherkkuja.

Joulupaketin avaamisessa oli paljon apulaistassuja sillä kissaystävällinen kuitunauha oli niin kivan tuntuista tassuihin, että sitä oli ihan pakko kokeilla. Samoin kuin pahvia joka löytyi paketin uumenista. Jouluruoan ja jälkkärin jälkeen vieraat asettuivat olohuoneeseen nukkumaan ja tytöt saivat kaksi petiä joissa voisi kokeilla unen tulemista. Ilmeisesti tuttu tyyppi (minä, Jippii!) oli se paras mahdollinen unikaveri sillä hetken päästä nukuin poikittain sängyssä jossa makoili keskellä tiikeri ja toisella laidalla pantteri.

Joulu on tarkoitettu syömistä, nukkumista ja yhdessä oloavarten. Kivaa joulua kaikille.