Kissablogeja lukiessa voi ehkä kissattomalle tulla käsitys, että elämä näiden pörriäisten kanssa on yhtä sukellusta erikoisesta tilanteesta toiseen. Että kissa keksisi joka päivä ja miltei joka tunti jotain uutta ja erilaista puuhaa josta sitten kirjoiteltaisiin blogikuulumisia.

Kanelin kissanpäivistä kirjoitettiin tavallisesta päivästä, jota meilläkin tänään eletään. Uudelle kissanomistajalle voi olla ehkä vähän yllätyskin, että kaikki ei menekään niin kuin on kissablogeissa lukenut.

Osa kissoista on enemmän touhualttiita kuin toiset, mutta peruselämä pysyy kuitenkin hyvinkin tavallisena ja perin juurin arkisena vaikka taloudessa on useita kissoja. Olen tänään kärsinyt migreenistä ja maannut miltei koko päivän koomaunilla. Tytöt ovat olleet rauhallisia. Nukkuneet omissa suosikkipaikoissaan ja kun tuntuvat tietävän että mulla ei ole kaikki hyvin tulevat jutustelemaan vasta sitten kun huomaavat, että olen herällä. Ei silloin kun itseä tuntuu jututtavan.

Nyt kun nousin viimein ylös ja olen kuta kuinkin herällä touhutakseni jotain: Lulu juoksee ympäriinsä ja etsii paperinarua leikkiä varten ja Lea nukkuu edelleen kaapissa, elfan hyllystössä jossa on puhtaita vaatteita. Lean tapauksessa nuo vaatteet tosin ovat kissankarvoissa jo ennen kuin saan ne päälleni.

Monet kertovat blogissaan hauskoista, erikoisista ja muuten kummallisista tapauksista jotka kissat keksivät arkipäivän ratoksi. On kuitenkin ainakin meillä fakta, etttä ihan niin kuin ihmisilläkin on tavallisia arkipäiviä (oli ne sitten vuorotyötä tai virastoaikaa) on kissoillakin tavallisia päiviä jolloin nukutaan suosikki paikassa, syödään ruoka-aikaan, pestään tassut ja naama ruoan jälkeen, otetaan ruokalevot ja kun herätään niin leikitään hetki. Ja aloitetaan kaikki uusien nokosten jälkeen alusta.

Kissojen sairastuessa, tai sairastumisen epäily on omistajille vähintään yhtä stressaavaa kuin kissoille on sairastaminenkin joten siitäkin kirjoitetaan ehkä paljon. Jaettu huoli on kuitenkin helpompi kantaa kuin murehtia yksistään kissojensa terveydentilaa.

Itse kirjoitan myös huoliasioista sen vuoksi, että jokaisen kissanomistajan ja kissan ottamista harkitsevan tulisi tietää, että joku voi mennä vikaankin. Voi joutua itkemään huolesta tai miettimään vakavasti mikä on kissan kannalta paras ratkaisu. Vaikka se omistajalle itselleen olisi vaikea paikka. Eläinlääkärikuluihin, ruokaan ja hiekkaan menee rahaa. Lisäksi on vielä mahdolliset hoitajat matkan ajaksi tai kulut eläimen kanssa matkustamisesta. Ottamalla kissan, ottaa vastuun elävästä eläimestä.

Kissat ovat kekseliäitä ja leikkisiä eläimiä vanhentuessakaankin kuten Tyyne ja Kirre ovat osoittaneet. Joten kissanomistajat eivät vietä päiväänsä istuen ja miettien mitä kivaa puuhaa kissalle tänään keksisivät, vaikka erilaisia temppuja kissoille voi ja saakin opettaa virikkeeksi.

Siksi tulisikin muistaa, että miltei aina kissablogit ovat vain viipale sitä elämää mitä perheessä vietetään. Kuka nyt jaksaisi ja ehtisikään aina lukea kuinka emäntä eilen, tänään ja huomenna ruokkii kissat, puhdistaa hiekkalaatikot ja siivoaa mahdollisesti karvanakin lattialta?

1237704.jpg

Elämä kissojen kanssa on ihan tavallista arkea kuin muillakin. Se on kissamaisuudella maustettua arkea :)