Elämässäni on ollut kaksi kissaa jo ennen Lulua ja Leaa.

Kissa niminen kissa on ollut elämässäni jo 3-vuotiaasta lähtien. Löysin hiljattain kuvan jossa oli minun syntymäpäivät, kuvassa oli kakun päällä kolme kynttilää ja kädessäni tärkeästi Kissa punainen rusetti kaulassaan. Kissa oli lahja serkultani. Harmi, että kuva on edelleen pohjoisessa, olisin skannannut sen tänne.

Otin Kissan mukaani muutama vuosi sitten kotoa kun vanhempien kultainennoutaja oli pentu. Hippu leikki Kissalla liian raakasti ja pelkäsin, että se menee rikki. Ja nimestä vielä sen verran, sillä ole ole koskaan ollut muuta nimeä kuin Kissa.
Tässä on Kissa tänään, paikka on osoittautunut hyväksi, eli pölyty ja saa olla varmasti rauhassa.
776462.jpg

Toinen kissa Emokissa, tuli muistaakseni hyvin samaan aikaan. Emokissan nimi tulee siitä, että leikin usein laittamalla Kissan sen viereen aivan kuin se olisi nisällä syömässä. En tarkalleen muista mistä sen sain, mutta muutamia juttuja on jäänyt mieleen.

Mummoni kasvatti lapsuudessani hollanninpystykorvia, nykyisin rotu tunnetaan keeshond tai kessu nimellä. Mummo piti kasvattikoirien tapaamisen johon kuului myös "näyttelyharjoittelua" eli juoksemista piirissä. Tahdoin välttämättä Emokissalle hihnan kaulaan ja juoksin kissa perässäni ympäri pihaa muiden mukana.

Kuvassa on minä ja Emokissa ja isosikkoni (J, et pääse blogitähdeksi, kun et koskaan kommentoi :D) kasvot häivytettynä. Kuva on otettu n. ´80-luvun puolivälissä, samaisesta koiratapaamisessa josta kerroin edellä.
776474.jpg
Myöhemmin juotin samaiselle Emokissalle maitoa teevadista iskemällä sen naaman maitoon. Tiesin, että kissa ei ole oikea, eikä se voi juoda, mutta kuitenkin... Se tuntui elävältä. Vaikka kissan naama ei enää haisekaan (onneksi) maidolle on sen nassu edelleen vähän sutussa kun pehmolelu ei tykännyt maitoviiksistä. Muutama vuosi sitten jouduin suorittamaan sille keisarinleikkauksen kun täytteet meinasivat tulla ulos mahasta. Emokissa on edelleen pohjoisessa vanhempieni luona, tarkoitus olisi tuoda se kyllä jossakin vaiheessa omaan kotiini.

Jos totta puhutaan niin olen ollut Kissatyttö jo kauan :D