Joskus kuulee valitettavan siitä kuinka kissa kynsii huonekaluja, rapsuttelee tapetteja ja kiipeilee verhoissa. Puheen kääntyessä sitten kissan kiipeilypuuhun tai leluihin voi käydä ilmi, että "tuhmalla" kissalla ei ole lainkaan kiipeilypuuta tai yhtään lelua.

Silloin tekee mieli lyödä päätä seinään turhautumisesta. Eihän kissa näissä tapauksissa ilkeä ole. Se toimii vain niinkuin sille on luontaista. Teroittaa kynsiään ja pyrkii purkamaan energiaansa, valitettavasti ei toivotulla tavalla.

Miten teillä on varauduttu jälkiin jotka poikkeuksetta jäävät asuntoon jossa asuu kissa/kissoja? Oletko keksinyt käytännönratkaisuja ovia aukoviin kissoihin tai siihen kuinka tasoilla olevat esineet pysyivät paikoillaan?

Meillä on kaksi eri kokoista kiipeilypuuta, joista toinen on olohuoneessa sohvan "jatkona" ja toinen makkarissa lipaston vieressä "apulaisena". Molemmat puut ovat kovassa käytössä nukkumapaikkana ja olohuoneen puussa vielä teroitetaan kynnet. Lisäksi olohuoneen pieni tolppa on osoittautunut käteväksi ja huonekaluja säästäväksi ratkaisuksi.

Tästä huolimatta ovienpielissä on vauhtijälkiä kun Lulu on halunnut tehdä kantansa erityisen selväksi ja Lea vastaavasti nauttii sälepohjaisen sängyn alla patjasta johon on kiva kokeilla tassutuntumaa. Sohvan verhoilusta on  muutama lanka  kulunut poikki vaudikkaassa kissahipassa ja matot ovat hyvin kynsittyjä. Laiskan emännän vuoksi myös usein kissojen karvoilla erityisverhoiltuja. Verhot ovat saaneet muodikkaita reikiä silmäpakojen muodossa. Telkkarissa on klommo, kun Lulu tahtoi telkkarin päällä olevalla tasolle ja pudotti hypätessään kukkaruukun telkkarin päälle. Ruukku ja mullat siinä luonnollisesti lensivät iloisesti pitkin olohuoneen mattoa.

Voisi kuvitella, että asun varsinaisessa murjussa, mutta mielestäni kotini on varsin asutun näköinen näin. Vaikka eteisessä on hiekkalaatikosta yli kaivettua kissanhiekkaa ja kylppärissä pitää aina ensin lakaista lattia ennen kuin menee suihkuun, taas hiekkalaatikon vuoksi. Kissa jättää jälkensä sisustukseen ja kotiin.

Lattialla pyörivät lelut ovat varsinaisia miinoja aamulla kun unisena toikkaroi kohti keittiötä. Tlannetta ei yhtään helpota kaksi jaloissa pyörivää kissaa. Oma lukunsa on myös kissojen itse keksimät lelut, ongin juuri laatikoston alta kynsilakkapullon jolla Lea leikki yhtenä aamuna. Lattiakaivoista voi kaivaa hyvin uitettuttuja ja tuoksahtavia leluja säännöllisesti.

Haaveilen kirjahyllystä jossa olisi myös lasivitriini. Sinne saisin kippoja, kuppeja ja koriste-esineitä turvallisesti esille. Nykyään voin vain muistella kuinka kaunis viinilasisarja minulla on kaapissa piilossa. Olisi silkkaa itsemurhaa laittaa avohyllyyn lasitavaraa tai muuten tunnearvoltaan tärkeitä esineitä.

Sisustus on taiteenlaji. Varsinkin silloin jos sinulla on kissa.

847205.jpg  755992.jpg