Koska asun yksin olen vastuullisessa asemassa lemmikkien kannalta. Sen vuoksi joudun menotkin suunnittelemaan kissojen tilanteen huomioiden. Yllättävät pitkät reissut harvemmin onnistuvat ja viikonloppu poissaolojakin pitää suunnitella kuin kenraali.

Siksi olenkin todennut sen kuinka kullanarvoisen tärkeää on se, että voi pyytää kissanhoidossa apua silloin kun itse on poissa paikkakunnalta. Kaikkiin menoihin ei voi yksinkertaisesti voi ottaa kissoja mukaan.

Olen onnekkaassa asemassa sen suhteen, että voin pyytää kahta luottohoitajaa avuksi silloin kun olisi jotain suunnitelmia. Kaikinpuolin mukavaksi tilanteen tekee myös se, että hoitaja M tulee oikein mielellään kissavahdiksi ja joskus ihailtavan lyhyellä varoitusajalla (kenraalisuunnitelmat myttääntyvätkin aina välillä). Lisäksi hoitaja A, pikkusiskoni on äärimmäisen ymmärtäväinen kissojen sielunelämästä ja aina välillä jopa yöpyy asunnossani silloin kun olen poissa. Siinä kestää Tyttöjen kehrätä kun on innokas tuttu leikittäjä yökylässä.

Miten olette järjestelleet poissaolojen (viikonloppu, lomamatka ym. menot) kissahoitajan jos kissaa ei voi ottaa matkalle mukaan? Onko sääntöjä sen suhteen kuinka pitkäksi aikaa kissoja jätetään kerrallaan yksin/keskenään? Maksatko hoitajalle palkkaa, vai pyritkö muistamaan jollain muulla tavalla avusta?

Meillä nyrkkisääntönä on, että n. 12 tunnin välein tulee hoitaja käymään niinä päivinä kun en ole lainkaan kotona. Kaikki on ollut tosi hienosti aina kotiin palatessani, vaikka syyllisyys joskus vähän kalvaakin. Mielummin kuitenkin viikonloppureissuilla niin, että tytöt ovat rauhassa kotona keskenään. Kuin se, että reissaamista inhoava Lea lähtee reissuun josta pahimmillaan puolet on matkustamissa kuljetuskopassa.

756030.jpg  756017.jpg