Nyt on ajankohtaista kysäistä erilaisten sesonkien, joulu, pääsiäinen, juhannus koristeluista ja sisustusratkaisuista kissojen omistajilla.

Varsinkin jouluna on kotona on kaikenlaista härpäkettä joka kissan mielestä on äärimmäisen kiinnostavaa ja kivaa. Siis kuinka on, tuleeko teille joulukuusi pallokoristeineen ja valosarjavirityksiä ikkunoihin? Erilaisiä köynnöksiä ovensuihin, kransseja oviin ja joulukukka hyllyn päälle? Kuinka onnistuu kynttilöiden polttaminen? Paketoidaanko lahjat ilman pakettinarua? Oletko joutunut luopumaan jostain joulukoristuksesta kissojen ylenmääräisen kiinnostuksen vuoksi turvallisuuden nimessä?

Tässä kysymykset ovat lähinnä joulusta, mutta onko jotain muita sesonkeja jotka teillä pitää  huomioida?

Minä en ole ostamassa joulukuusta ja viimeksi pohjoisessa joulua viettäessäni esitin pyynnön siitä, että ihan alaoksille ei laitettaisi minkään valtakunnan koristeita. Siltikin kuusi oli varsin kiinnostava tapaus ja muutaman kerran se kyllä vierailun aikana kaatuikin.

Poltan kotona kynttilöitä tiukassa valvonnassa, kumpikin tutustui kynttilöihin pentuina, tosin ilman viiksien kärähdystä. Kynttilät saavat siis olla rauhassa, mutta joulukukat eivät. En voisi kuvitellakaan, että ostaisin joulutähden tai hyasintin, vaikka varsinkin hyasintin tuoksu on yksi joulujuttuja. Ostin tänään kyllä tulilatvan, mutta se on aikaisemminkin osoittautunut epäkiinnostavaksi kasviksi. Ja pienen kokonsa vuoksi tulilatvan paikka löytyi korkealta.

Jouluaiheiset köynnöskoristeet ovat aika vähäiset, lähinnä kuvausrekvisiittanakin käytetty punainen ja vihreä köynnös jotka laitan joissain vaiheessa ovenkarmien koristeeksi, korkealle. Kuvauksien aikanakin köynnös oli niin hauskaa naposteltavaa, että jouduin vähän väliä nykimään sitä kauemmaksi.  Lahjapakettien narut ovat taas ehdottomassa pannassa. Lulu on niihin ihan höpönä ja Leakaan ei jätä tilaisuutta käyttämättä jos näköllä eksyy. (Muistutus ! ! Lahjapakettien narut, jos niitä käyttää kannattaa tarkoin koota aina pois, sillä ne ovat todella vaarallisia nieltyinä.)

1109576.jpg

Miten teillä?