Me käytiin isolla porukalla eläinlääkärissä tiistaina. Mukana olivat Lulu ja Lea sekä siskoni kissa Neko. Lulu ja Lea olivat tällä kertaa poikkeuksellisesti matkalla erikseen, kumpikin omassa kuljetuskopassa. Ajattelin, josko Lulu olisi vähemmän äksy kun saa olla rauhassa Lean valitukselta ja boksin mittailulta. Neko vastaavasti matkasi myös omassa kopassaan joten auto oli lastattu kahdella sisarruksella ja kolmella kissalla.

Lulun ja Lean tapauksessa oli ihan kontrollikäynnit ja Nekon tapauksessa pitkittynyt yskä oli syynä miksi lähdettiin eläinlääkäreiden paikkeille.

Lulu otettiin tällä kertaa ensiksi tutkimuksiin, sillä kokemuksen perusteella odottelu lääkärin huoneessa on vain raivoa nostattavaa. Vaikka tilannetta yriteltiin kovasti etukäteen tasoitella oli lääkärin luona tälläkin kertaa varsinainen Tiikeri. Häijy, äksy ja käärmeissään oleva tiikeri kun ensimmäisenä toimenpiteenä mitattiin kuume. Kuumeen mittauksessa pidin Lulua sylissäni ja omaksi nolotuksekseni hytkyin naurusta samalla kun lääkäri yritti tähdätä mittaria oikeaan paikkaan. Naurun syynä oli tilanteen mielettömyys ja se kuinka Lulu ei todellakaan diplomeita kumartele vaan on niin häijy, sätky ja ilkeä kuin kuumeen mittaaminenkin tuntuu. 

Ruumiinlämpö oli normaali joten seuraavaksi tutkittiin kaulan imusolmukkeet ja kurkku ulkoapäin painelemalla. Paineluissa todettiin, että neiti on yskä herkkä, eli vähän normaalia herkemmin yskii kuin terve kissa. Sydämen kuuntelu jäi vähän vaikeaksi sillä tiikeri murisi miltei koko ajan, että stetoskooppikuuntelu oli miltei mahdotonta. Ne hetket, joilla kuuntelu onnistui eivät aiheuttaneet erikoistoimenpiteitä.

Nenän päällä oleva patti jonka löysin viime viikon lopulla oli mystisesti kadonnut, sekä minun, että eläinlääkärin tunnustelu ei tuottanut tulosta joten sen suhteen vain seuraillaan tilannetta tuleeko uudelleen.

Lea oli odotushuoneessa äänekäs valittaja, mutta kun päästiin tutkimushuoneeseen hiljeni tyttö miltei silmänräpäyksessä niin kuin viimeksikin. Lean ruumiinlämpö oli koholla 39,2 astetta, mutta ell mukaan tämä saattaa johtua siitä että kissa on ollut jännityksessä jo pidemmän aikaa ja hermostus vaikuttaa ruumiinlämpöön. Kurkku tutkimus tehtiin ihan vanhanaikaisesti kurkkaamalla kurkkuun ja niin pitkälle kuin näki ilman instrumentteja kaikki oli kunnossa. Imusolmukkeiden painelut ja kurkkupainelut aiheuttivat Leallakin yskähdyksen, mutta ei niin herkästi kuin Lululla. Vertaillen Lea yskähti, Lulu sai yskänpuuskia. Kumpikaan ei saanut antibioottikuuria, sillä pieni ärsytys todennäköisesti menee ohi ajan kanssa.

Koska Lean ruumiinlämpö oli koholla saatiin kotitehtäväksi mittailla neidin kuumetta silloin kun näyttää, että neiti on poikkeuksellisen väsynyt, allapäin tai syö huonosti. Illalla mitattiin kuume (oli aika kova homma muuten emännälle!) ja se oli ihan normaali 38, joten päivällä oli ilmeisesti jännitystä niin paljon että neiti lämpisi oikein sisäisestikin.

Nyt elellään kaikessa rauhassa. Tai niin rauhassa kuin nyt voi olla, kun vieraana on Hippu koira pohjoisesta. Hippu teloi toissa päivänä vähän etutassuaan josta jouduttiin poistamaan kaksi kynttä. Nyt Iso Vaalea on toipilaana tassu paketissa kyläilemässä. Ainakin vielä yhteiselo on sujunut varsin mukavasti.

1027413.jpg