Huomasin jo eilen illalla, että Lea on poikkeuksellisen vaisu. Ruokakin maistui huonosti. Sama peli jatkui tänä aamuna. Soitin eläinlääkärille joka kyseli  tilanteesta ja pyysi mittaamaan pikkupotilaan kuumeen. Tavoittelin kuumemittaria samalla kuin purin huoltani ja oireita hoitajalle. Lipsahdus, elohopeamittari päreinä kylppärinlattialla. Ovi kiinni ja äkkiä siivoamaan, samalla kun juttelin hoitajalle. Heidän päivään ei mahdu enää uusia potilaita. Soitin toiselle klinikalle ja onnekseni sain eläinlääkäriajan klo 13.15. Huoli valtameren on kokoinen.

Lääkärissä eläinlääkäri löysi kaulan alta turvonneet imusolmukkeet ja selvästi aristavan kurkun. Rauhoituksen jälkeen tähystys kurkkuun ja nieluun. Tuloksena oli äärimmäisen tulehtunut kurkunpää. Äänihuulet hyvin turvoksissa ja kipeä kurkku. Antibioottipistos, kortisonipistos turvotuksen helpottamiseksi ja 10 pvän antibioottitablettikuuri. Pahan tulehduksen vuoksi myös tablettien nieleminen on vaikeaa joten vielä toinen erilainen antibioottipistos tulehtuneen nielun ja kurkun bakteereita niittämään.

Ruoaksi pehmeää purkkiruokaa sillä, pahan tulehduksen vuoksi raksujen syöminen ei onnistu, nutriplussaa kyytipojaksi sillä todennäköisesti kaikesta ruoasta on mennyt makukin.

Pikkupotilas nukkuu rauhoitusta pois kylppärissä pyyhkeiden päällä lattialämmityksen ollessa täysillä. Lulu oli varsin ihmeissään kun palasin kotiin nukkuvan kaverin kanssa.

Olen helpottunut, että tytölle saatiin hoito aloitettua, mutta huolissani kuitenkin melkein kaikesta. Pitäisi ehtiä kaupungille omille ruokaostoksille ja Lealle ostaa lisää pehmeätä ruokaa.

995597.jpg